Mijn eerste bijenvolkje

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste bijenvolkje gekregen. Vanaf nu ben ik dus imker. Ik heb gelukkig de ruimte voor ze in mijn eigen tuin waardoor ik zo vaak als ik wil naar ze kan gaan kijken. Dat is zo leuk!

Ik volg op dit moment een imkercursus, heel interessant. Maar er komt veel meer kijken bij het houden van bijen dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Zo controleer je je volkje wekelijks om te controleren of de koningin nog aan de leg is, of je bijen willen gaan zwermen (dit wil je voorkomen) en of er voldoende voeding, stuifmeel en honing is. Mocht je zelf belangstelling hebben voor bijen, kijk dan eens op de site van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Ook als je zelf geen bijen wilt gaan houden kan ik basiscursus van harte aanraden.

En het is mij niet om de honing te doen, maar als de bijtjes genoeg voorraad op weten te bouwen heb ik volgend jaar misschien wel Tinkel Honing uit Hatert.

Mijn eerste bijenvolkje